Kollektivavtal – Fast timpris – Egen hemstädare – Gratis avbokningar – Ingen bindningstid


Boka valfri städtjänst här

Ring oss direkt


08 12 400 470

Maila oss


info@rentidag.se

Provstäd i samband med tjänsten regelbunden hemstädning

Välj en veckodag som passar hela hushållet

Steg 1 – Välj dag och tid som passar

Gå i genom med hela hushållet i lugn och ro vilka tider och dagar som skulle passa med hemstädning i er bostad. Kom ihåg att vi för er trygghet jobbar med en fast städhjälpare på ett fast schema under hela uppdraget.
1Välj en veckodag som passar hela hushållet
Gör en förutsättningslös intresseanmälan

Steg 2 – Gör en intresseanmälan

Boka upp förutsättningslös provstädning via sidan, via telefon eller via e-post. Vi återkopplar snabbt utifrån dina behov med en minioffert och förslag på provstädning som du kan ta ställning till.
2Gör en förutsättningslös intresseanmälan
Bil kund utan bindningstid och uppsägningstid

Steg 3 – Du blir kund

Du blir kund med försäkring och avtal direkt innan provstädningen för din säkerhet. Vi arbetsleder på svenska. Vi knyter direkt en fast städhjälpare till uppdragen och du får din egna kontaktperson för effektiv kommunikation från start som bygger fasta rutiner och trygghet.
3Bil kund utan bindningstid och uppsägningstid
Förutsättningslös första städning för att beräkna städtid

Steg 4 – En provstädning utförs

Vi besöker ert hem första gången med din fasta städhjälpare. Du behöver inte vara på plats om vi löst åtkomstfrågan och fått städinstruktioner i förväg. Självklart kan ett onlinemöte ordnas innan vårt besök. Många vet dock vad hemstädning innebär och mötet är därför helt valfritt. Provstädningen utförs i samband med första besöket. Allt du behöver ha hemma finns beskrivet längre ner på sidan.
4Förutsättningslös första städning för att beräkna städtid
Bestäm om vi höll måttet

Steg 5 – Utvärdering av provstädningen

Efter utförandet bestämmer du själv om vi gjorde bra ifrån oss och om ni vill fortsätta med hemstädning via oss. Vill man avbryta samarbetet görs det enkelt via mail och det enda man betalar för är provstädningen.
5Bestäm om vi höll måttet
Få rabatt på provstädningen och betala 95 kr/tim.

Steg 6 – Få rabatt på provstädningen

Väljer du att fortsätta tjänsten får du provstädningen kraftigt rabatterad som en uppskattning från oss och betalar bara 95 kr/tim för de första 4 timmarna. Du behåller din fasta städhjälpare och får hjälp på din valda dag och tid under så lång tid du själv vill. Tjänsten saknar bindningstid och har 15 dagars uppsägningstid vid städfrekvens varje eller varannan vecka.
6Få rabatt på provstädningen och betala 95 kr/tim.

Provstädningen och regelbunden hemstädning

Frågor som rör provstädningstillfället och eventuell fortsatt regelbunden hemstädning

Ska jag ha utrustning och material hemma?

Tjänsten regelbunden hemstädning och provstädningen i samband med start av denna tjänst utförs med kundens material och utrustning. Vi slipper då boka in servicebil som gör att priset pressas maximalt. 

Vi jobbar med medel och utrustning som du förmodligen använder själv redan nu men behöver du en hjälplista så finns den här i punktform men också en PDF som du kan ladda ner i denna nedanstående länk.

Länk >> PDF med förslag på städmedel och utrustning som du bör ha hemma om vi ska städa med din utrusning samt info om vilka moment som ingår i städtjänsten.

Medel

 

Utrustning

 

OBS! Medel och utrustningslistan är bara förslag på vad ni kan ha hemma. En del föredrar städa mer ekologiskt och då anpassar vi oss till era önskemål. Tänk dock på att bra utrustning och hög kvalitet på medel gör tjänsten mer effektiv.

Vilka utrymmen städas under provstädningen?

Följande moment ingår i en provstädning och sedan i din ordinarie hemstädning. 

PDF för nedladdning med samma information – Klicka här

Köket

Vi torkar av:

Vi rengör:

Vi plockar bort:

Badrummet

Vi torkar av:

Vi rengör:

Vardagsrum

Vi torkar av:

Vi rengör:

Sovrum

Vi torkar av:

Vi rengör:

Vi plockar och ordnar med:

Alla andra rum

OBS! Alla moment som finns nämnda i listan är tänkta att man går igenom från våra sida. Självklart kan dock omständigheter uppstå som gör att man missar eller helt enkelt inte hinner med att utföra vissa saker.

Detta gäller vid provstädningen men också vid fortsatt städning och det beror främst på att alla bostäder ser annorlunda, även från gång till gång.

Därför ber vi kunden att hjälpa oss att förbereda plocka undan lösa kläder som disk, kläder, leksaker och annat som ligger framme. Hjälps vi åt så effektiviserar vi städningen till max som gör att vi kan fokusera på att hinna med så mycket som möjligt med städbiten.

Tänk på att man i alla utrymmen bara kan städa där man når och kommer åt. Man dammar av som sagt så högt man når utan hjälpmedel.

Utöver hemstädning enligt ovanstående städmall kan vi utan extra kostnad erbjuda:

Tänk på att de ovan nämnda extratjänsterna enbart kan utföras i mån av tid. Hemstädningen prioriteras och Strykfritt AB städar enbart hela hem. Det är alltså inte möjligt att prioritera bort ett rum för att få tid till exempelvis strykning.

Däremot kan man enkelt beställa tilläggstjänster som då utförs vid sidan om det ordinarie städabonnemanget. Se mer info på hemstädning priser

Är jag försäkrad när jag anlitar er?

Vi har full försäkring på alla städtjänster, vår personal och självklart ditt hem om skadan skulle vara framme. Även om en skada inte kan bli ett försäkringsärende så tar vi alltid vårt ansvar om vi inte varit varit varsamma hos kunden.

Självklart stannar inte vårt trygghetsarbete här utan trots ett stort tillit till vår personal så har vi mycket fasta och tydliga rutiner där vi jobbar kontinuerligt med säkerhet runt lås samt nyckellösningar och annan känslig information. Dessa rutiner innebär kontinuerlig kontroll av den anställde men också en genomgång av rutiner och föreskrifter inom hela bolaget.

Varje anställd ger oss rätten att kontinuerligt kontrolleras mot brottsregister och anmärkningsregister (UC) samt att vi även har rätt att drogtesta vår personal under hela uppdragstiden.

Vi vill att du och våra anställda ska vara trygga och därför är arbetet kring säkerhet och försäkringsfrågor viktiga för oss.

Hur fungerar rutavdraget på tjänsten?

RUT-avdrag hushållsnära tjänster får du direkt på fakturan från oss.

Tänk på att RUT-avdrag på hushållsnära tjänster är något som kan ändras kontinuerligt. Avdragets storlek kan påverkas av en regering. Inte bara själva storleken kan ändras. Även procentsatser och villkor kan uppdateras.

Kom ihåg att rätten till avdrag är något du ska vara uppdaterad om och även informera oss om någon ändring sker. Rätten till avdrag, avdragets storlek i realtid och annan viktig info kontrollerar du själv enkelt via Skatteverkets hemsida.

Länk >> Så fungerar rutavdraget:

Länk >> Rot och rut – mina avdrag:

Hemstädning eller andra hushållsnära tjänster ger dig som privatperson rätten att få 50% rabatt direkt på fakturan idag. Du får den automatiskt av oss om du har meddelat att du vill ha ett sådant upplägg.

RUT-avdraget är ett skatteavdrag. Så du som kund måste ha någon inkomst under året som gör skatteavdraget möjligt.

Du kan även få skattereduktion för de RUT-tjänster du köper till dina föräldrar.

För att få RUT-avdrag måste vissa kriterier uppfyllas:

Måste jag skriva avtal?

Vi har alltid full försäkring på valfri städtjänst, vår personal och ditt hem. Vi jobbar med beprövade säkerhetsrutiner gällande larm och låsanordningar. Vi måste också få ett godkännande att vi kan söka RUT på dig så du får tjänsten till halva priset.

Du blir därför kund med försäkring och avtal direkt innan provstädningen för din säkerhet. Provstädningen är helt förutsättningslös och du kan enkelt via ett mail tacka nej till fortsatt tjänst direkt efter att provstädningen genomförts. Du betalat då bara för provstädningen utifrån de timmar provstädningen tog.

Vill du fortsätta tjänsten är detta mycket enkelt då du redan har en fast städhjälpare och kontaktperson. Du behöver faktiskt inte göra något mer.

Är provstädningen förutsättningslös?

JA- Provstädningen är helt förutsättningslös.

Skulle du av någon anledning, vilken som helst, inte vilja gå vidare med tjänsten regelbunden hemstädning efter din provstädning skickar du oss bara ett kort mail med info om detta senast 5 dagar efter din provstädning.

Du betalar då bara för provstädningen enligt ordinarie timpris för regelbunden hemstädning och för de timmar provstädningen tog.

Väljer du att fortsätta som kund är du aldrig låst i långa avtal.

Städabonnemangen har ingen bindningstid och bara 15 dagars uppsägningstid för städfrekvens varje eller varannan vecka. För städfrekvens var 4:e vecka är uppsägningstiden 60 dagar och görs enkelt via mail utan att du behöver uppge orsak till uppsägningen.

Vad kostar provstädningen?

Din provstädning kostar enligt ordinarie prislista för regelbunden hemstädning. Du kan hitta priserna i denna länk.

Just nu får du rabatt på din provstädning om du forsätter tjänsten direkt efter provstädningen. Det gäller förstagångskunder som beställer regelbunden hemstädning med städfrekvens varje eller varannan vecka.

Du betalar då bara 95 kr i timmen för de första 4 timmarna på din provstädning.

Provstädningen är en prova på tjänst där vi arbetar på löpande städtimme för att kunna beräkna en fortsatt städtid på din regelbundna hemstädning.

Väljer du att fortsätta tjänsten efter provstädningen utgår vi från den tidsberäkning av städtiden din städhjälpare fått fram efter att ha provstädat ditt hem. För priser och uppskattad tidsberäkning på din bostadsstorlek kan du klicka i denna länk.

Tänk på att en uppskattad städtid baserat på din bostadsstorlek bygger på att man underhållsstädat själv innan vår träff. Bostäder som inte städats på länge eller där mycket undanplock behövs kommer behöva mer städtid. Både på provstädningen men även vid fortsatt städning.

Så låt oss få möte ert hem vid provstädningen som vi kommer få möte det i framtiden så vi kan göra en beräkning på de faktiska förutsättningarna som kommer råda.

Hur ser personalfrågan ut?

Vi arbetsleder alltid på svenska. Vi knyter direkt en fast städhjälpare till uppdragen och du får din egna kontaktperson för effektiv kommunikation från start som bygger fasta rutiner och trygghet.

Vårt mål är att alltid vara schysta arbetsgivare. Det är egentligen förutsättningen för att kunna leverera en bra tjänst. Vår personal trivs hos oss och det resulterar i en låg personalomsättning.

Vi satsar mycket på kompetens och utbildning inom bolaget och har marknadens bästa löner för våra anställda.

Vi tror att nyckeln till framgång är att ha kvar, vidareutbilda och behålla sina anställda då detta skapar kontinuitet och trygghet i uppdragen och är det som våra kunder uppskattar mest.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats godkänner du detta.